Prírodná kozmetika od ErikyHandmade, výroba prírodnej kozmetiky

Bambucké maslo a jeho účinky

Publikované 17.03.2014 v 20:18 v kategórii Účinné látky, prečítané: 273x

        Bambucké maslo pochádza z afrických krajín a získava sa z orechov stromu s názvom Shea Tree, ktorý sa označuje tiež ako karité. Bambucké maslo môžete teda niekedy nájsť aj pod označením Shea butter alebo karité. Z usušených orieškov sa trením získava maslovitá hmota, čo je vlastne prírodné bambucké maslo.Mnohé ženy na celom svete zakúsili úžasné účinky tohto prírodného zázraku na vlastnej koži a nedajú na bambucké maslo dopustiť.Bambucké maslo má svoje nezastupiteľné miesto v kozmetickom priemysle. Napriek tomu, že je známe najmä svojimi blahodarnými účinkami na pokožku, nájdeme ho aj v produktoch vlasovej kozmetiky. Tento prírodný zázrak vám pomôže predísť starnutiu pokožky, poskytne dobrú ochranu proti slnečnému žiareniu i chladu a už po krátkej dobe používania zlepší celkový vzhľad vašej pleti. Za zmienku stoja aj protizápalové a liečivé účinky bambuckého masla, čo možno využiť najmä na ošetrovanie problematickej, suchej a citlivej pleti, ale tiež pri ekzémoch alebo drobných poraneniach kože.Ak bojujete s neestetickou suchou a zrohovatenou kožou na chodidlách, suchými lakťami či kolenami, vyskúšajte bambucké maslo. Uvidíte, že vaša pokožka viditeľne „ožije“ a stane sa na pohľad i na dotyk jemnou a hebkou.Poklad zo Shea Tree vám rovnako poskytne tú správnu a účinnú starostlivosť pre suchú pokožku rúk, čo je problémom nejednej z nás a väčšina bežne dostupných krémov nemá uspokojivý efekt. Pre budúce mamičky je bambucké maslo vhodnou prevenciou proti nepekným striám. Vlasové prípravky s obsahom bambuckého masla zasa krásne prežiaria vlasy a tie budú na dotyk príjemne hebké. Je to teda ideálna kúra pre poškodené a suché vlasy.
 Keďže len vo veľmi málo prípadoch spôsobuje alergické reakcie, používa sa pri liečbe ekzémov, lupienky, ale zároveň aj akýchkoľvek zápalových procesov, pretože má protizápalové účinky.Použiť ho môžete aj na zlepšenie hojenia rán a pri popáleninách zapríčinených slnkom alebo aj ohňom. Vaša pokožka sa tak bude veľmi rýchlo regenerovať a zostanú na nej minimálne stopy po poškodení. Taktiež má omladzujúce účinky a použiť ho môžete aj na stvrdnutú pokožku na pätách. Zahoja sa vám malé prasklinky a zabráni tak aj ich opätovnej tvorbe.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?